top of page

ÄKKILÄHDÖT LÄHELLE

Akkikset_Kaari-011-1536x1306.jpg

Äkkilähdöt lähelle on Turun kaupunkitilaan toteutettava sooloesityssarja, jossa pyritään vinksauttamaan kokijoiden kokemuksia paikoista, arjesta ja matkustamisesta. Projekti tarjoaa taiteilijoille kuratoidun tuotantorakenteen ja kollegiaalista sekä dramaturgista dialogia. Matkat ovat  rakenteeltaan ja tuotannoltaan kevyitä, mutta kokemuksellisesti painavia esityksiä eli projektin termein Matkoja!

 

Sofia konsultoi matkasesongin 2023 matkojen tekijöitä taiteellisessa prosessissa niin koekatsojana kuin palautteenantajana:

Liukuporrasmatka

Monivuotisen projektin yksi esityskausi on nimeltään matkasesonki. Ensimmäisen sesongin Matkojen suunnittelu alkoi helmikuussa 2023 ja esitykset pidettiin elo- ja syyskuussa 2023. Jokaisella matkasesongilla esitetään useampi Matka.

Äkkilähtöjen tuotannosta vastaa Grus Grus Teatteri Henkinen lentoyhtiö. Kunkin matkasesongin kokonaisuutta valvoo Matkatarkastaja, eräänlainen laadunvalvoja, joka kuratoi sesonkien Matkat yhdessä taiteilijoiden kanssa sekä toimii yksittäisten taiteilijoiden keskustelukumppanina ja dramaturgisena apuna.

bottom of page