top of page

Spår av Antigone

"Lakeja on, tottakai niitä on. Tietenkin. Niitä on. Lait voivat olla lakeja mutta ne ovat silti vain lakeja. Se joka on tottunut valtaan on tottunut siihen. Ja se, joka on tottunut haavoittuvuuten on tottunut olemaan haavoittuneessa asemassa. Siinä ei ole objektiivisuutta, ei ole mahdollista nähdä asiaa ulkopuolelta."

Spår av Antigone konstnärlig ledare.jpg

Mentoroin ensimmäisen vuosikurssin näyttämötaiteen pedagogian ammattikorkeakouluopiskelijoita post-dramaattisessa esitysprojektissa "Spår av Antigone". Teos on saanut inspiraationsa Sofokleen kirjoittamasta kreikkalaisesta tragediasta Antigone sekä ruotsalaisen kirjailijan Christina Ouzonidiksen versiosta Antigoneen tarinasta. 

 

Esitystä työstettiin kursseilla "Grunder i skådespelarkonst" (5OP) ja "Scenframställning" (5OP), fin. "Näyttelijäntyön alkeet" ja "Näyttämöllistäminen".

Tein näytelmäsovituksen kirjailija Christina Ouzonidiksen tekstiin perustuen, konsultoin opiskelijoita tekstin näyttämöllistämisessä ja visuaalis-auditiivisessa suunnittelussa. Toimin esitysprojektin taiteellisena johtajana yhdessä lehtori Ida-Maria Rakin kanssa.

Spår av Antigone konstnärlig ledare

Näyttelijöinä ja suunnittelijoina työskentelevät opiskelijat: Anna Doepel, Ella Envik, Reetta Nurkka, Nea Nyman ja Livia Wikström.

Tuotanto: Novia Jakobstad

Valokuvat: Sofia Molin

Ensi-ilta 14.5.2024 @ Campus Allegron Black Box, Novia Jakobstad

Spår av Antigone konstnärlig ledare
Spår av Antigone konstnärlig ledare

Lue puffi esityksestä Österbottens tidning-lehdessä 13.5.2024:

De klipper klänningar och drar ut en catwalk

bottom of page