top of page
GGT logo.jpg

“Turkulainen esittävän taiteen vapaa kenttä on tällä hetkellä poikkeuksellisen vireä ja moni-ilmeinen. Grus Grus Teatteri on yksi niistä ryhmistä, joiden teoksia odottaa aina suurella mielenkiinnolla ja jotka onnistuvat joka kerta yllättämään.” – Irmeli Haapanen, Turun Sanomat

Olen vuodesta 2014 kuulunut Henkisen lentoyhtiön ydinryhmään. Henkinen lentoyhtiö on elämyspalvelujen tarjoaja, jota ylläpitää Grus Grus Teatteri ry. - Grus Grus Teater rf.

Olen kehittänyt monitaiteellisen ja kaksikielisen (suomi-ruotsi) nomaditeatterin toimintaa niin näyttämöprojektien sisällä kuin myös työryhmien ulkopuolisena taiteellisena neuvonantaja; olen vuosien varrella työskennellyt teatterissa näyttelijänä, käsikirjoittajana, taiteellisena dialogistina, tuottajana kuin ohjaajanakin.

Näyttämötaiteen erilaisista ammattilaisista koostuva Grus Grus Teatteri on vuonna 2007 Tampereella perustettu teatteriyhdistys, joka ei pyri asettumaan pysyvästi mihinkään toimitilaan, vaan toimii sen sijaan vierailijana ja yhteistyötahona. Teatteri on toiminut ja toimii lähinnä Turussa, mutta myös Tampereella ja Helsingissä.

Monialaisen ydinryhmän myötä esitysten skaala on laaja sisältäen esimerkiksi draamaa, nykyteatteria, fyysistä teatteria, sirkusta, tanssia, esineteatteria ja nukketeatteria, paikkasidonnaista teatteria tai näiden kombinaatiota. ​

 

Teatteriyhdistyksen päätarkoitus on näyttämötaiteen eri lajien välisen dialogin ja monimuotoisuuden vahvistaminen. Suhtaudumme taiteen monimuotoisuuden ylläpitämiseen samalla vakavuudella kuin luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen.

Teatteri kiertää Suomessa ja ulkomailla. Esityskielet: m.m. suomi, ruotsi ja englanti. Yhdistys on virallisesti kaksikielinen.

Yhteistyössä ovat vuosien varrella toimineet esim. Wäinö Aaltosen museo, Korjaamo Teatteri, Tampereen Teatteri, Åbo Svenska Teater, Svenska Teatern, Turun kaupunginteatteri, Turun yliopisto, Tehdastatteri, Teater Re:Orient, Finnkino, Serlachius-museo ja Turun linna.

Grus Grus Teatterille myönnettiin Thalia-palkinto vuonna 2019, myöntäjänä Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliitto ry.

Tämänhetkiseen ydinryhmään kuuluvat:

nukketeatteritaitelija Ishmael Falke

tanssija Sandrina Lindgren

klovni Janna Haavisto

näyttelijä Sofia Molin

Emeritus-ydinryhmäläiset:

ohjaaja-dramaturgi Ville Kurki

TIO Markku Tuulenkari

www.grusgrus.fi

"Grus Grus Teatteri on matkanjärjestäjien aatelia; oli kohde mikä tahansa, mukaan on päästävä jos suinkin mahdollista.(...)

-Yökukkujan sekalaiset

"Grus Grus Teatterista on muodostunut ikään kuin jonkinlainen lupaus rohkeasta, kiehtovasta yllätyksestä."

-Nytid

"Grus Grus Teatteri on kyllä vertaansa vailla. Näinä korona-aikoina kun muualle lentämään ei pääse, niin he lanseeraavat henkinen lentoyhtiö -konseptin. Aikamoisia matkoja tämän henkisen lentoyhtiön siivillä on päässyt vuosien varrella kokemaan."

- Paljon melua teatterista

bottom of page