top of page

Taide kotouttaa

maahanmuttajia- ja kantaväestöä yhteentuova teatteriprojekti @ Turun kaupunginteatteri

Monikulttuurinen työryhmä työsti 2012 esityksen Turun kaupunginteatteriin sekä järjesti syksyllä 2012 ja keväällä 2013 työpajoja, joihin osallistujiksi kutsuimme maahanmuuttajia ja kantaväestön yleisöä.

 

Esityksen lähtökohtana olivat tarinat eri kulttuureissa: myyttiset ja historialliset tarinat, tekijöiden omat elämäntarinat, kertomukset vierauden ja toiseuden kokemuksista Suomessa ja maailmalla. Käsikirjoitus syntyi näistä aineksista harjoitusprosessin aikana ja koko työryhmän yhteistyönä.

Työpajat koostuivat kaikessa yksinkertaisuudessaan siitä, että istuimme yhdessä osallistujien kanssa tarinankerrontarinkeihin ja jaoimme keskenämme pieniä tarinoita omasta elämästämme, kokemuksistamme ja muistoistamme. Myös myyttiset, vanhat tarinat olivat rinkiin tervetulleita. Tutustuimme erilaisiin tapoihin muistella ja kertoa tarinoita valmistaessamme esitystämme "Kuuden tien risteys" Turun Kaupunginteatteriin - työpajojen myötä jaoimme kertomisen eri tapoja joita olimme oppineet matkan varrella.

Työryhmä:

tanssija, koreografi Sibirý Konate

näyttelijä, media- ja teatteriohjaaja Elihú Galván

kuvataiteilija Sibel Kantola

näyttelijä Sofia Molin

tarinankertoja Markus Luukkonen
ohjaaja Annamari Karjalainen

Tuottaja: Varsinais-Suomen taidetoimikunta

Yhteistyössä: Daisy Ladies, Esittävien taiteiden keskus Framil, Kirjan talo – Bokens hus, Läntinen tanssin
aluekeskus ja Turun kaupungin kulttuuriasiainkeskuksen maahanmuuttaja- ja monikulttuuripalvelut, Turun suomenkielinen työväenopisto

Työpajat olivat osa EU-rahoitteista Taide kotouttaa -projektia.

kuudentienristeys 3.jpg
bottom of page